There was an error in this gadget

Sunday, January 31, 2010

Sambutan Jubli Perak

Tanggal 30 Januari 2010...genaplah usiaku 25thn...pejam celik pejam celik dah jubli perak dah aku ek??macam x sedar je 25thn usiaku berlalu...apa yg aku dah wat selama 25thun aku hidup..hanya Allah yg tau..i'm just ordinary person yg x pernah lari dari kesilapan..mmg aku byk buat salah dengan Allah Yang Maha Esa, mama dan abahku, adik2 aku,saudara-maraku dah kawan2 aku..so, aku nk mintak maaf ngan suma org2 disekelilingku andai kata aku ada membuat salah dan silap terhadap kalian...
mendengar bait2 lirik lagu Ungu membuatku berfikir, dunia hanya tempat tumpangan sementara...akhirat jualah sebenar2 tempat yang kekal abadi....

andai kutahu
kapan tiba masaku
ku akan memohon
Tuhan jangan Kau ambil nyawaku

aku takut
akan semua dosa dosaku
aku takut
dosa yang terus membayangiku

andai kutahu
malaikatMu kan menjemputku
izinkan aku
mengucapkan kata tobat padaMu

ampuni aku
dari segala dosa dosaku
ampuni aku
menangisku bertobat padamu

aku manusia
yang takut neraka
namun aku juga
tak pantas di surga

Monday, January 25, 2010

Sungai Pisang, Gombak...

long time didnt write here...where to start ek??
Before this i never heard about Sungai Pisang Waterfall..a friend of mine (aqiera) invited me to join Luarbiasa Photography outing to Sungai Pisang recently...at first i have no idea where Sg. Pisang located...
Sg. Pisang located in the deep forest areas of Gombak, about 30mins drive from Kuala Lumpur...
It is surprising that hardly 30mins drive from the heart of KL, 20m fall with captivating surrounding waiting to be discovered. It is famous for its beautiful, breath taking waterfall and rich with flora and fauna which is suitable for those who loves adventure and macro photographer...

Here are some shots taken at Sg. Pisang...






some flora and fauna that can be found here...





Sunday, January 3, 2010

Happy New Year 2010


Well,pejam celik pejam celik dah masuk thun baru dah...agak2 azam 2009 dah tercapai lom ek??aku pon x tau dah tercapai ke x...tgk acc bank,aku rasa dah tercapai azam aku kot...
tapi tahun 2010 ni apa plak azam aku??hmmmm...tgu dlu la...kena gak simpan azam and target nk achieve 2010 ni...well, just wait and see la..
So everybody just be prepared coz we didnt know what will waiting for us in 2010..if you think u've done enuff last year, think again...I hope that tommorow is better than yesterday....and I do hope that 2010 is better than 2009...HAPPY NEW YEAR 2010!!